Forum Forum o koniach rasy huculskiej Strona Główna Forum o koniach rasy huculskiej
Forum o hucułach

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

sprzęt ujeżdżeniowy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o koniach rasy huculskiej Strona Główna -> ujeżdżenie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gosiaamak

PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 18:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

-Popręg polecam skórzany. Mam od niedawna i wszystkie inne mogą się schować [te z DawMaga sa tańsze o wiele niż zagranicznych firm]

-koniecznie ochraniacze. Owijki raczej na ciężkie treningi z piruetami, piaffami etc, na lekkie nie ma co, bo mocno trzymają ścięgna i przy lekkiej pracy najzwyczajniej wydelikacają nogi[dlatego też nie powinno się zakładać młodziakom]. W zasadzie wszystkie ochraniacze które spełniają swoją rolę są dobre. Dawni ujeżdzeniowcy często wogóle nei używali i jeśli koń nie miał wad to nic się nie działo, teraz reklama robi swoje i każdy chce mieć koniecznie "ujeżdżeniowe", a skorupkowe to już nie etc Ja mam neoprenowe Tattini i właśnie zamówię sobie skorupy bo mnie już szlag trafia jak się to cholerstwo ciągle brudzi i nasiąka wszystkim:/

-hmm to co ja sobie b chwalę w treningu to żel pod siodło. Mam oddychający z dziurkami i wiem że z grzbietem będzie Ok. Na to rzucasz cienki czapraczek [ja lubię wycięte, ale ujeżdżeniowych wyciętych mało jakoś mają w ofercie]tlyko żeby pot wsiąkał i wszystko gra.

-bat ujeżdżeniowy pozwala na swobodę rąk przy dawaniu sygnałów batem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Sob Gru 22, 2012 18:09    Temat postu:

Powrót do góry
zdroj12q

PostWysłany: Pią Maj 06, 2016 13:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Używam, rzadko ale używam Wink Germida Ratomka siodło jest wygodne i największy jego plus to to że jest lekkie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Cherry88

PostWysłany: Pią Cze 29, 2018 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo przydatne informacje podajecie. Dzięki wielkie, z całą pewnością przydadzą mi się one.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jakubczak

PostWysłany: Pon Cze 15, 2020 12:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy tutaj https://www.equishop.com/pl/32-buty-jezdzieckie-buty-na-konie-buty-na-konia-buty-do-jazdy-konnej zamówię dobrej jakości buty jeździeckie? Bo słyszałam dobre opinie o nich a potrzebuję nowych butów do jazdy i nie wiem gdzie najlepiej zamówić. Co polecacie?
Powrót do góry
Dzudex

PostWysłany: Sro Cze 17, 2020 17:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powiem szczerze, że ja ujeżdżenia uczyłam się na pożyczonym sprzęcie sprzed dekady xD dopiero jak stwierdziłam, że kocham i to serio jest to, zaczęłam inwestwać
Powrót do góry
Dareczka

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2020 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Haha, jak byłam młodsza, to wydawało mi się, że na oklep wszystko da radę. Doposażyłam się w pełni dopiero po pojawieniu się konia. Szkoda, że wcześniej się nie dokształcałam.
Powrót do góry
meso

PostWysłany: Pon Gru 19, 2022 19:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja dopiero zgłębiam temat bo moja chrześnica od pewnego czasu jeździ i doposażam ją w miarę możliwości kiedy są jakieś okazje typu urodziny czy inne prezentowe chwile. już ma sporo sprzętu a ja poznaję ciągle jakieś nowinki przy okazji
Powrót do góry
haculsia

PostWysłany: Wto Sty 10, 2023 22:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Szkółka jeździecka do której od jakiegoś czasu uczęszcza moja córka zakupiła ostatnio duża ujeżdżalnie. Uważam ze był to świetny pomysł, hala ma dużo miejsca oraz utrzymuje ciepło. Dzięki temu córka może może się uczyć nawet w deszczowe i zimne dni. Od właściciela szkółki dowiedziałam się, że kupił ją z tej strony https://www.borga.pl/hale-stalowe/ujezdzalnie/
Powrót do góry
hocułka67

PostWysłany: Pią Gru 20, 2024 08:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za nowe informacje, fajnie jest się dowiadywać ciekawych rzeczy.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pią Gru 20, 2024 08:50    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum o koniach rasy huculskiej Strona Główna -> ujeżdżenie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3
Skocz do: