| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
paula101
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 14:32 Temat postu: Pomoc w dopracowaniu konia |
|
|
A więc.
Od wakacji rozpoczęłam prace nad klaczą huculską o imieniu Passoa(lecz częściej piszę Pasja, wiec to ten sam.)
Przed moim wyjazdem na obóz, angażowała zad, pięknie.
A gdy przyjechałam miałam z nią opracy za 2. Jak na razie, w czasie miesiaca udało mi się chodzenie od łydki, galop, kłus i zatrzymywanie od dosiadu.
Ale za chiny nie mogę jej powrócić, nawyku zadu. Drągi, przejścia, podjazdy. I nic.
W koncu wypinacze, wczoraj miała i super. Ale nie chcę ich używac, gdyż nie jestem doświadczona i nie wiem jak robić z tym i co. Wiec radzę się Was. I proszę, abyście mi pomogły wskórać coś, alby szła ładnie, a nie jak zaba. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 14:32 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mbetter95
|
Wysłany: Wto Paź 29, 2013 13:59 Temat postu: |
|
|
jak można skutecznie nauczyć konia dawać nogi.Kiedy chce mu wyczyścić kopytko na nie tylko trzyma nogę dość sztywną ale i jak ją podniosę nawet nie wysoko to już skacze do przodu na tych 3 pozostałych nogach przez co mi wyrywa tą nogę lub kładzie się na niej. Męczę się z tym od dawna, próbuje czuścić kopyta codziennie, miałem nadzieję że przeminie z waitrem a tu nic .... HELP>>>!!! _________________ Certkiller http://www.cert-killer.info |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TheLutobor94
|
Wysłany: Czw Sty 30, 2014 20:01 Temat postu: |
|
|
Mój też nie potrafi, ale chyba z lenistwa
|
 |